FYSIOTHERAPIE

Heeft u klachten van het houdings-of bewegingsapparaat of last van aanhoudende spier- of gewrichtspijn, dan bent u bij Fysiotherapie & neurorevalidatie Boon aan het juiste adres.

In mijn praktijk voor Fysiotherapie & neurorevalidatie kunt u terecht voor veel voorkomende klachten, zoals: rugklachten, nekklachten, schouderklachten, etc. en voor problemen van neurologische oorsprong.

Samen met u ga ik opzoek naar de oorzaak van uw klachten om vervolgens een voor u geschikte behandeling te bewerkstelligen om de klachten te doen verminderen.

Algemeen bekende oorzaken van klachten zijn:
Overbelasting, een verkeerde (werk) houding, stress of een ongeluk.
De behandeling is altijd een kwestie van persoonlijk maatwerk.
Ik geef oefentherapie, massage en mobilisatietechnieken om uw klachten te verhelpen.
Daarnaast kan er gericht getraind worden om het bewegingsapparaat en de algehele conditie te verbeteren door het gebruik van de loopband en de hometrainer.
Bovendien zal indien nodig, het gangpatroon, de balans/evenwicht worden getraind.

Kortom in mijn praktijk voor fysiotherapie & neurorevalidatie zal er alles aangedaan worden om het algeheel functioneel bewegen weer zo optimaal mogelijk te doen gebeuren.

INTAKE EN ONDERZOEK:

Uw eerste bezoek aan mijn praktijk zal bestaan uit een intakegesprek. Hierin worden gerichte vragen gesteld over uzelf, uw klachten en de mogelijke oorzaken daarvan.

Hierna zal ik lichamelijk onderzoek doen om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Op basis van de resultaten van het intakegesprek en het onderzoek zal ik een behandelplan opstellen en deze met u bespreken. Indien u akkoord gaat, zal ik dit rapporteren aan uw huisarts. De zorgverzekeraar vergoedt de behandelingen indien u hiervoor een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

DE BEHANDELING BIJ FYSIOTHERAPIE

Na een intake zal ik afhankelijk van uw klachten, een persoonlijk behandelplan opstellen.

In de loop van de tijd zal het behandeltraject een gerichtere vorm krijgen en kan de fysiotherapie aangevuld worden met een meer specialistische behandeling.
Als de klachten verholpen zijn en de behandelsessie afgesloten wordt, rapporteer ik dit aan uw huisarts c.q. verwijzer, indien u daarmee akkoord gaat.
Om ervoor te zorgen dat de klachten niet terugkomen, krijgt u advies over hoe u bewuster kunt omgaan met uw houding (bijvoorbeeld anders zitten) en looppatroon.
Daarnaast krijgt u oefeningen die u thuis moet uitvoeren.
De adviezen en de oefeningen zijn altijd op uw persoonlijke situatie toegespitst.

Deze persoonlijke aanpak, mijn specialisme en ervaring maakt Fysiotherapie & neurorevalidatie Boon tot dé praktijk voor Fysiotherapie in Groningen.